Τετάρτη, 6 Μαΐου 2020

ΑΝΑΡΧΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ


ΑΝΑΡΧΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ
                                                             Ι.
Τους πολέμους τους κερδίζουν οι στρατηγοί, τις μάχες οι λοχαγοί.
Μία μάχη φαίνεται πώς  τέλειωσε.
Άλλοι ήταν λοχαγοί και άλλοι στρατηγοί.
Τις πανωλεθρίες βέβαια τις παθαίνουν οι στρατηγοί και τις πληρώνει ο Λαός.
Σπανίως οι στρατηγοί περνάνε στρατοδικείο για την ήττα, τότε φταίει λένε πάντα "ο ξένος παράγοντας".                                                    ΙΙ.
Κάτι σημαντικό κρύβεται στην Αμφίπολη ,είθε.
Αλλά και αν δεν είναι  θαμμένος εκεί ο μέγας βασιλιάς των Μακεδόνων κι αν δεν είναι αυτός που περιμένουμε νεκρός της Αμφίπολης δεν πειράζει.
Η Ελληνική Γή αιματοβαμένη από το αίμα των παιδιών της σφύζει πάντα από έναν Ελληνισμό που ξέρει νά πονά ,να αγωνίζεται και να ελπίζει.
Γιατί ελπίδα χρειαζόμαστε και όχι ψεύτικα όνειρα.ΙΙΙΗ πνευματική κυρίως κρίση που διέρχεται η Ελλάδα μας, απεκάλυψε την πρακτική αποτυχία του κρατισμού και πλέον την πλήρη απομαζικοποιήση της κοινωνίας.
Ζούμε το οριστικό τέλος μιας εποχής ,της εποχής της μεταπολίτευσης του 74 είναι μοιραίο να το διαδέχεται η αρχή μιας άλλης καινούργιας ,της οποίας όμως η μοίρα και η τύχη μας δεν έχει κριθεί...
Αυτό πού λησμονούν όσοι μας κυβερνούν (είτε ως Κυβέρνηση είτε ώς Αντιπολίτευση) και το λησμονούν συστηματικά είναι ότι, ο ρεαλισμός δεν αρκεί, πρέπει να υπάρχει και ελπίδα... δηλαδή μια δημοκρατική φιλελεύθερη λύση ,μια ΝΕΑ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.
                                                       IV   Οι δεσμοί που δε λύνονται, κόβονται!333 π.Χ. … Ο Αλέξανδρος ο Μακεδών έφθασε στο Γόρδιο. Εκεί, στο ανάκτορο της Φρυγίας, βρισκόταν το άρμα του Γόρδιου ως ανάθημα στον Δία. Ο ζυγός του άρματος ήταν δεμένος με φλοιό κρανιάς και ο δεσμός ήταν τόσο περίπλοκος, ώστε δεν διακρινόταν πουθενά η αρχή του. Σύμφωνα με την παράδοση, όποιος έλυνε τον Γόρδιο δεσμό, θα κυριαρχούσε στην Ασία. Ο Αλέξανδρος… πήγε στο ανάκτορο, εξέτασε τον δεσμό και τον έλυσε εύκολα. Ο τρόπος με τον οποίο τον έλυσε παραμένει μυστήριο. Η πιο διαδεδομένη άποψη υποστηρίζει ότι έκοψε τον δεσμό με το σπαθί του…
2014 μ.Χ. … κάποια μηνύματα από το παρελθόν έχουν εξαιρετική σημασία ώστε να χρειάζεται να λυθεί "ο γόρδιος δεσμός"    
                                           VΣαράντα χρόνια μετά την προδοσία: ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ.....«Αν αυτοί οι άνθρωποι παραμείνουν ατιμώρητοι, τότε η έννοια του νόμου θα έχει χάσει το νόημά της και η υπόλοιπη ανθρωπότητα θα πρέπει να ζήσει στον φόβο» Αυτά ήταν τα λόγια του Μπένζαμιν Φεράντζ, ενός από τους κατηγόρους στη δίκη της Νυρεμβέργης. Αυτοί που άφησαν τον ΑΤΤΙΛΑ να περάσει και  οι παρόμοιοί τους της 15ης του Ιούλη 74 παρέμειναν ατιμώρητοι και οι νεκροί μας αδικαίωτοι.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ
VIΟ ΣΚΥΛΟΣ ΤΟΥ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ :Όταν οι Αθηναίοι έπαψαν να πολυμιλούν για τον Αλκιβιάδη, όταν δηλαδή αυτός έχανε σε δημοτικότητα, πήγε και αγόρασε έναν σπάνιο, πανάκριβο σκύλο, για τον οποίο πλήρωσε 70 μνες, ώστε μέσω της αναφοράς στο σκυλί να αρχίσουνε οι συμπολίτες του να ασχολούνται με τον ίδιο, να τον ξαναφέρουν στην επικαιρότητα. Και αργότερα, όταν, καθώς αναφέρει ο Πλούταρχος, για σοβαρούς πολιτικούς λόγους άρχισαν να τον κακολογούν, έκοψε την ουρά του σκύλου του.
 Στην ερώτηση κάποιου γιατί το έκανε ο Αλκιβιάδης απάντησε: “Θέλω οι Αθηναίοι να μιλάνε γι’ αυτό, για να μη λένε τίποτε χειρότερο για μένα”.                                              ViiΌπως έλεγε ο Αϊνστάιν, δυο πράγματα δεν έχουν όρια, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία (και για το πρώτο δεν ήταν απόλυτα σίγουρος).
Στην Ελλάδα του 21ου αιώνα η βλακεία ονομάζεται αρετή και ο εκλογικός νόμος φάρμακο.
Με τους ανέργους τι θα κάνουμε?


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΕ ΣΟΥΠΙΕΣ ΣΠΑΝΑΚΙ....

ΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΕ ΣΟΥΠΙΕΣ ΣΠΑΝΑΚΙ....  Με το φίλο μου το Σπύρο Σ γνωριστήκαμε στο πρώτο έτος της Νομικής Θεσσαλονίκης . Γιός δικηγόρου ε...