Τρίτη, 1 Ιουνίου 2021

ΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΕ ΣΟΥΠΙΕΣ ΣΠΑΝΑΚΙ....

ΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΕ ΣΟΥΠΙΕΣ ΣΠΑΝΑΚΙ.... Με το φίλο μου το Σπύρο Σ γνωριστήκαμε στο πρώτο έτος της Νομικής Θεσσαλονίκης .
Γιός δικηγόρου εκείνος, γιος δασκαλου εγώ. 
Φτωχόπαιδα, το πακέττο τα Καρελια στην μέση, το παλεύαμε και μας πάλευε καθημερινά. Δουλειά,διάβασμα. 
Διαβολεμένο κρύο, που παλτό;με λυπήθηκε η ... (που ήμουν ερωτευμένος μαζί της αλλά δεν μου έδινε σημασία, αφού αγαπούσε τον ...) και μου χάρισε ένα στρατιωτικό ημίπάλτο του μπάμπα της . 
 Το βάψαμε μαύρο και ζεστάθηκε το κορμάκι μου.. 
Χρόνο στο χρόνο περνάγαμε τα μαθήματα μας και φτάσαμε στο πτυχίο. 
Ηταν 17 Γενάρη και ήλθε ο Σπύρος να μου κάνει την επίσκεψη για τη γιορτή μου. 
Εφερε ο Σπύρος μια μπουκάλα ουίσκι που πήρε απο το γραφείο που δούλευε!!!1(κλεμμένο δηλαδή) Αρχίσαμε να πινουμε .....ηταν σχεδόν μεσάνυχτα και μου πρότεινε "ρε σύ πλακωνόμαστε στο διάβασμα να πάρουμε πτυχίο Ιούνιο;" ζαλισμένος ήμουνα ΝΑΙ ξεφώνισα. (μέχρι εκείνη την μέρα δεν έβαζα οινόπνευμα στο στόμα μου μόνο την Αγία Κοινωνία). 
Τι επακολούθησε δεν λέγεται διάβασμα μάθημα-μαθημα επί συνεχούς και 24ωρου βάσεως . 
Βγαίναμε για φαγητό μια φορα τη μέρα και για την βραδυνο ψωμάκι με γάλα ΜΙΛΚΟ . Υπνος ελάχιστος στο σπίτι μου . Δεν μας έλειψαν τα τσιγάρα όμως δυο πακέττα έκαστος ημερησίως. 
Μας χασανε οι φίλοι ,τα κορίτσια μας ,οι πάντες. Κοσμοκαλόγεροι,μόνο τα πτυχιακά ο νους μας. 
Εφθασε ο Μαίος προπτυχιακά περάσαμε με άριστα αμφότεροι ,το διάβασμα μέχρις εξαντλήσεως συνεχίσθηκε ασταμάτητα. 
 Τα πτυχιακά μαθήματα πήγαν άριστα και τελειώσαμε με όλα ,πλήν τελευταίο μάθημα επιλογής μου σελίδες 60 "ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ" 
 Το είχα αποστηθίσει. Εδινα ωρα 2μμ . 
Ήρθε το κορίτσι μου ώρα 12 στο σπίτι να με συνοδεύσει στο μάθημα(είχαμε να βρεθούμε μήνες). Είχα φτάσει 69 κιλά!! Φτανοντας στη Σχολή μου πέρασα απο το κυλικείο ψαχνοντας τον Σπύρο που δεν ήταν εκεί, όμως και ένα συμφοιτητής μου εκ Μανης μας κάλεσε να γευτούμε το μεζέ "σουπίες σπανακι" που έφτιαξε ο κυλικιαρχης και να πιούμε ένα τσιπουρο φλωρινιώτικο. 
 Ηθελα να κάνω τον μάγκα(!!!) και ρούφιξα μερικά ποτητακια με αποτελεσμα να ζαλιστώ και αντί του μαθήματος να σερνομαι εκτός εαυτού στο προαύλιο της Νομικής και να ξερνάω. 
 Τέτοιο μεθύσι δεν θυμάμαι να έχω ξαναζήσει. Δεν επινα.ήμουν κουρασμένος κι έτσι έχασα το τελευταίο μάθημα παρά τις φωνές της τότε κοπέλας μου . 

Γεγονότα που επακούθησαν, που δεν θέλω να θυμάμαι, με έφεραν πτυχιούχο έναν χρόνο μετά ,οποτε μπόρεσα να δώσω το μάθημα των 60 σελίδων και να αριστεύσω. 

ΣΉΜΕΡΑ ΜΙΛΗΣΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΚΑΙ ΘΥΜΗΘΗΚΑΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ . 1/6/2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΕ ΣΟΥΠΙΕΣ ΣΠΑΝΑΚΙ....

ΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΕ ΣΟΥΠΙΕΣ ΣΠΑΝΑΚΙ....  Με το φίλο μου το Σπύρο Σ γνωριστήκαμε στο πρώτο έτος της Νομικής Θεσσαλονίκης . Γιός δικηγόρου ε...